Hírek

Megrendülten, mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kósa Géza, az Ökológiai Kutatóközponthoz tartozó Nemzeti Botanikus Kert nyugalmazott vezetője, a dendrológiai gyűjtemény kurátora 71 éves korában, 2021. április 3-án váratlanul elhunyt. Örök hálával és szeretettel őrizzük emlékezetünkben!

A koronavírus járvány alatt megtapasztaljuk, hogy milyen hasznosak azok az online felületek, amelyeken követhetjük a járvány alakulását, illetve a fenyegetettség fokát. Magyar kutatók által fejlesztett monitorozó oldal indul útjára, amely lehetséges járványokat előzhet meg.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Irányító Testületének a 2020. november 24-ei ülésén hozott elvi döntése alapján a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet 2021. április 1-től kiválik az Ökológia Kutatóközpontból és tevékenységét a jövőben önálló kutatóhelyként folytatja tovább az ELKH-n belül.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Papp László Széchenyi-díjas kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja hosszan tartó betegség után, életének 75. évében 2021.03.28-án elhunyt.

Szomorú szívvel tudatjuk mindenkivel, hogy Dr. Bíró Péter, akadémikus, a Balatoni Limnológiai Intézet professzor emeritusa 2021. március 25-én elhunyt. Személyében nemcsak a neves kutatót, ichtiológust, a halpopuláció dinamika kiemelkedő szakemberét gyászoljuk, de a Balatoni Limnológiai Intézet egyik, haláláig meghatározó személyiségét és vezető kutatóját is.

A Magyar Tudományos Akadémia poszt-Covid-stratégiát, illetve egy középtávú nemzeti pandémiás tervet is kidolgoz – erről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Freund Tamás, az MTA elnöke március 19-én. Interjú Freund Tamással. mta.hu

Oldalak